Uploaded image for project: 'Sakai'
  1. Sakai
  2. SAK-31851

REGRESSION - When using the link from 'Copy link' in forums, you are not redirected to the specific conversation

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Verified
    • Priority: Critical
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 11.2, 12.0
    • Fix Version/s: 12.0, 19.0
    • Component/s: Forums Tool
    • Labels:
    • 12 status:
      Resolved
    • 11 status:
      Please Merge
    • Test Plan:
      Hide

      Login as 'instructor'
      Create a site
      Create a new conversation in of the Forum topics
      Click on the title of that new conversation a couple of times, until you see a new menu that includes an option called 'Copy link'
      Open a new browser and and check two cases:

      (a) Go to the link (without being logged in). You will be prompted to login.
      Result: You expect to see the exact message you copied the link from. Instead you go to the Overview page for the site.

      (b) Login first and then go to the link.
      Result: You expect to see the exact message you copied the link from. Instead you go to the the main Forum Page for the site.

      Actually, if you try to get another link from a different conversation, you will always be taken to the same page. It seems like its not redirecting.

      Show
      Login as 'instructor' Create a site Create a new conversation in of the Forum topics Click on the title of that new conversation a couple of times, until you see a new menu that includes an option called 'Copy link' Open a new browser and and check two cases: (a) Go to the link (without being logged in). You will be prompted to login. Result: You expect to see the exact message you copied the link from. Instead you go to the Overview page for the site. (b) Login first and then go to the link. Result: You expect to see the exact message you copied the link from. Instead you go to the the main Forum Page for the site. Actually, if you try to get another link from a different conversation, you will always be taken to the same page. It seems like its not redirecting.

      Description

      Forum is able to produce a link to an specific conversation. To get that link, the user needs to click in the title of the conversation serveral times until he reaches a point where you are only seeing on the screen that conversation. At that point, you have a new menu that includes the option 'Copy link'. Using that button, you are able to get a link that will take you directly to that conversation.

      This was working as expected in Sakai 10. Could it be related to the iframes removal?

      I've also noticed a couple of tickets (post 11) fixing stuff for forums links. I have not analyzed them deeply but I'll just link them here, just in case:

      Some examples of the produced links (different conversations from the same Topic and Forum).
      The only difference between them is the parameter 'messageId'.

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Issue Links

              Activity

                People

                • Assignee:
                  Unassigned
                  Reporter:
                  jmariano Jose Mariano Lujan
                • Votes:
                  1 Vote for this issue
                  Watchers:
                  6 Start watching this issue

                  Dates

                  • Created:
                    Updated:
                    Resolved:

                    Git Source Code