Uploaded image for project: 'Sakai'
  1. Sakai
  2. SAK-40930

Errors in logs for rubric tool whether it's added to the site or not

    Details

    • 19 status:
      Resolved
    • Test Plan:
      Hide
      1. It doesn't matter if the site has the rubrics tool added to it or not
      2. Create an assignment and assign points - it doesn't matter if you send it to the gradebook or not
      3. Create a gradebook item
      4. Create a graded forum topic and link it to the gradebook item
      5. Have a student submit the assignment and post to topic
      6. Grade both items
      7. Check the logs

      Expected behavior: should not see the saveRubricEvaluation error in the logs

      Show
      It doesn't matter if the site has the rubrics tool added to it or not Create an assignment and assign points - it doesn't matter if you send it to the gradebook or not Create a gradebook item Create a graded forum topic and link it to the gradebook item Have a student submit the assignment and post to topic Grade both items Check the logs Expected behavior: should not see the saveRubricEvaluation error in the logs

      Description

      While testing the Gradebook - noticed these errors after grading It doesn't matter if a rubric is actually created or not, but if there is a rubric, do not attach it to the item and you will see the errors after grading. You can also not add the rubrics tool to your site, but you will still see the error after grading an assignment, for example.

      Rubric tool added to site, but no rubrics created:
      Forum topic:
      13-Nov-2018 21:36:52.390 ERROR [http-nio-20013-exec-14] org.sakaiproject.rubrics.logic.RubricsServiceImpl.saveRubricEvaluation Error in SaveRubricEvaluationNo value present
      Assignments:
      13-Nov-2018 21:39:02.511 ERROR [http-nio-20013-exec-2] org.sakaiproject.rubrics.logic.RubricsServiceImpl.saveRubricEvaluation Error in SaveRubricEvaluationNo value present

      Added rubric to rubrics tool, created another assignment but did not attach rubric:
      13-Nov-2018 21:51:03.287 ERROR [http-nio-20013-exec-26] org.sakaiproject.rubrics.logic.RubricsServiceImpl.saveRubricEvaluation Error in SaveRubricEvaluationNo value present

      Did one more test in a new site which did not have the rubrics tool added and I see the error there also after grading.

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Activity

              People

              • Assignee:
                bergarvi Bernardo Garcia Vila
                Reporter:
                agschmidt Andrea Schmidt
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:

                  Git Source Code